Hopp til hovedinnhold

Foredrag: Kvinner i krig

Dr. juris Hanne Sophie Greve kommer til Espeland fangeleir med foredraget "Kvinner i krig".

  • 1/1

I forbindelse med markering av kvinnedagen kommer Dr. juris Hanne Sophie Greve til Espeland fangeleir søndag den 10. mars for å snakke om kvinner i krig. 

Tid: Søndag 10. mars, kl. 14.00-16.00

Sted: Espeland fangeleir, Kvinnebrakken. 

Markering av kvinnedagen

Kvinnedagen den 8. mars markeres mange steder rundt omkring i landet. Som forlengelse av markeringen arrangerer Espeland fangeleir venneforening foredrag den 10. mars. 80 år etter at krigen startet er det ennå mange som ikke kjenner den norske innsatsen som norske kvinner la ned under 2. verdenskrig, eller hva kvinner i krig ofte blir utsatt for.

Årets foredragsholder

Hanne Sophie Greve er jurist og lagmann ved Gulating lagmannsrett i Bergen. Hun var i perioden 1979-1981 assisterende beskyttelsesoffiser ved FNs høykommissær for flyktninger i Bangkok.

Fra 1998 til 2004 var Greve dommer ved Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. I perioden medlem av FNs ekspertkommisjon for undersøkelser av brudd på internasjonal humanitærrett i det tidligere Jugoslavia.

Greve ble leder av Verdikommisjonen i 1998. Hun ble også tildelt Fritt ords pris i 1995 og fredsprisens Fangenes testament i 2003. Greve har tidligere sittet i juryen for Stiftelsen Lenkens formidlingspris.


Tidligere markeringer

I 2023 markerte også Espeland fangeleir venneforening kvinnedagen med et lignende foredrag. Den gang var det Agnete Mohn som kom til oss og snakket om kvinner i krig.


I forbindelse med arrangementet vil det også bli kunstnerisk innslag. 


Bli medlem i venneforeningen

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1