Hopp til hovedinnhold

Foredrag: Fortsatt blodbad eller bittert kompromiss?

Velkommen til et nytt, aktuelt foredrag i serien Det skulle aldri skje igjen. Direktør og forsker ved Fritjof Nansens Institutt, Iver B. Neumann, er kveldens foredragsholder som vil belyse ulike siden ved krigen mellom Russland og Ukraina.

  • 1/1

Tid: 21. februar 2024, kl. 18.00

Sted: Rickskjelleren, Veiten 3, Bergen. 

Kjøp billetter her. Dørene åpnes klokken 17.00. Dersom det fremdeles er ledige plasser kan billetter kjøpes i døren. Det er mulig å mingle i baren før og etter arrangementet, som gjennomføres i Ricks-kjelleren. 

Innhold

Iver B. Neumann vil diskutere mulige utfallsalternativer for krigen i Ukraina. Spørsmål som om det finnes en bærekraftig løsning og om Ukraina må avstå territorium som Donetsk, Luhansk for å få fred, er aktuelle spørsmål som Neumann vil ta opp. Andre aktuelle spørsmål er: 

- Hvilke konsekvenser vil det medføre for resten av det frie Europa? Who's next?

- Er det plass for Ukraina i fremtidens NATO og EU? 

- Har Ukrainas bombardement av de østlige okkuperte deler av landet, samt Krim, drevet lokalbefolkningen inn i armene til Putin, og med det umuliggjort gjenforening av et samlet Ukraina?

- Dreier krigen seg egentlig om noe annet: Russland, Kina, Nord-Korea og Irans kamp for en ny verdensorden – som bryter ned USAs og vestens dominans?

Spørsmålene står i kø og vil bli forsøkt besvart.


Om foredragsholderen

Iver B. Neumann er en meget anerkjent Russland-kjenner og forsker på internasjonal politikk og utenrikspolitikk. Han har siden 2020 vært direktør for Fridtjof Nansens Institutt og har doktorgrad i statsvitenskap fra University of Oxford (1992) og doktorgrad i sosialantropologi fra Universitetet i Oslo (2009). 

Gjennom mange år var han tilknyttet Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI), og er i dag en av de mest brukte spesialister i riksdekkende media når det gjelder krigen i Ukraina. Les mer om Neumann her. 

Kjøp billetter her. 

  • 1/1

Kulturelt innslag 

Det blir kulturelt innslag ved forfatter Ingri Lønnebotn, som fremfører egne dikt.

Les mer om Lønnebotn. 


Kjøp billetter her. 

Se facebook arrangement 

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1