Hopp til hovedinnhold

Er det håp for Midt-Østen?

Nytt aktuelt foredrag i serien "Det skulle aldri skje igjen". Denne gangen står Gaza-krigen på agenda, og vi har fått Jon Hanssen-Bauer, en av Norges fremste Midtøsten-kjennere til å holde foredrag. 

Jon Hanssen-Bauer vil belyse ulike sider ved konflikten og situasjonen mellom partene. Med sin kunnskap om historisk utvikling og gjentatte fredsforsøk vil han trekke linjer til dagens situasjon, og forsøke å skissere ulike perspektiver og muligheter for fremtidige fredelige løsninger. Spørsmål som hva som gjøres for å avslutte krigen, hva som er oddsen for å lykkes med en tostatsløsning i neste fase og hvilke regionale og globale implikasjoner som finnes, er det han vil snakke om denne gang. 

Om foredragsholderen

Jon Hanssen-Bauer var spesialutsending for Midtøsten i Utenriksdepartementet (UD) 2009 - 2015. Han var ambassadør i Tel Aviv / Israel 2015 - 2020. Deretter bestyrte han ambassaden i Beirut / Libanon før han avsluttet sin tjeneste i utenrikstjenesten som seniorrådgiver i UD 2020 - 2022. Han har i tillegg vært forsker og forskningsleder hos Fafo med Oslo-prosessen og Midtøsten som viktigste arbeidsområde.

Kulturelt innslag  

Det er naturligvis sterke følelser knyttet til temaet. Vi ønsker å holde en saklig og høflig form på arrangementet. Det blir rom for spørsmål i etterkant av foredraget. Som vanlig, har vi et kulturelt innslag på programmet, som denne gangen byr på spennende muligheter for publikum. Billedkunstner Bodil Friele auksjonerer bort malerier til inntekt for "Fritt Ukraina", Lenkens samarbeidspartner i foredragsserien. Hun vil i den anledning fortelle litt om sin fars opplevelser knyttet til 2. verdenskrig.

Kjøp billetter her: Finnes det håp for Midtøsten? Billetter BERGEN ons. 17. apr. 2024, 18:00 (ticketmaster.no)

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1