Hopp til hovedinnhold

Det skulle aldri skje igjen - En krigsreporters blikk på et brennende Europa

Ricks scene, 14. november 2023

TV2-reporter Bent Skjærstad bragte verdens begivenheter nærmere gjennom et foredrag om sitt arbeid som journalist og krigsreporter ved fronten i Ukraina og Midt-Østen. 

I Stiftelsen Lenkens foredragsserie på Ricks scene "Det skulle aldri skje igjen" tok Skjærstad med seg publikum på en reise inn i krigssonene, der de mest alvorlige konfliktene vi har sett i Europa siden andre verdenskrig nå pågår. Les mer om Skjærstad her.

Forfatter Frode Grytten deltok med kunstnerisk innslag. Les mer om arrangementet under bildet. 

  • 1/1
    Bent Skjærstad på Ricks scene. Foto: Yvonne Cecilie Jordan Nordhordland

Kunstnerisk innslag

Arrangementet inkluderte kunstnerisk innslag ved forfatter og journalist Frode Grytten som er en litterær altmuligmann. Grytten har skrevet noveller, romaner, lyrikk, barnelitteratur og essays. Arbeidet spenner over ulike former som reiseskildringer, spenningsromaner, skuespill og fortballpoesi. Grytten har blant annet vunnet Brageprisen.

Grytten bidrar også med egne perspektiver i den politiske og humanitære debatten. På arrangementet inviterte Grytten til refleksjon om de utfordringene verden i dag står ovenfor da han leste egne tekster og antikrigsdikt. Hør Gryttens dikt "Tusener som seglar" lest opp under dugnad for flyktninger. 

  • 1/1
    Frode Grytten på Ricks scene. Foto: Yvonne Cecilie Jordan Nordhordland

Det skulle aldri skje igjen....

I arrangementsrekken "Det skulle aldri skje igjen" viser freds- og menneskerettighetssenteret Stiftelsen Lenken at vi tar historiske erfaringer med oss inn i nåtiden gjennom formidling og styrking av menneskerettighetene. 

Møteserien tilbyr vi perspektiver formidlet av våre fremste eksperter og kunstnere som forteller hvordan virkeligheten er i dag. Arrangementene har før hatt med tidligere statssekretær og FN-ambassadør Morten Wetland og forfatter Roy Jakobsen. 

Arrangementene gjennomføres i samarbeid med Ricks scene, på Øvre Ole Bullsplass i Bergen. Vanligvis starter arrangementene kl. 18.00 og dørene åpner en time tidligere med servering før og etter selve arrangementet.